Dubba däck med skruvdubb

Videoguide - Dubba däck med skruvdubb

Videoguide som visar hur du dubbar ett däck med skruvdubbar. Olika däck ska ha olika dubbar och dubbmönster. Med denna guide kan du dubba dina egna däck för bästa grepp.

Guide - Dubba mopeddäck med skruvdubb

Halka på vintern? Såklart, det är vinter. Körning på vintern är alltid halt, om man inte fixar lite dubb på däcken! Du eliminerar inte halkan, men bättre grepp får man! Här visar jag hur man dubbar ett däck, i detta fall till en moped.

Detta set innehåller 200 st dubbar, som beroende på mängd du ska använda räcker till ett eller två par däck.Jag rekommenderar starkt att dubba däck som redan sitter på fälg. Att kränga på däck som har dubb med knäet, är inte skönt.Enligt instruktionerna ska man använda det sexkantiga hålet för montering.Men man kan även använda den spetsiga sidan för montering, som egentligen är till för demontering! Använd det som känns bekvämast.Sen är det bara börja skruva dubbarna i däcket. Skruva in sakta och lägg ett bestämt tryck ner. Stanna när den ligger som på bilden nedan. Jäms med däcket!

Sen är det bara köra på och köra önskad mängd och mönster. Mitt däck hade ”färdiga” mönster som jag kunde skruva in dem i. Saknar du det kan det vara bra att markera med penna före för att hitta ett bra mönster.


Och till slut, ett färdigt däck!

Så nu är det bara ut och köra isracing!
Glöm inte kolla videoguiden också.

 Allt för mig.

//Rexxy

produkter i denna guide